Pàgina d'inici » Esdeveniments » Efemèrides 1. Jacob’s Room

Efemèrides 1. Jacob’s Room

L’any 1922 va ser molt important pel món editorial, una de les novel·les que es van publicar, exactament el 26 d’octubre a Hogarth Press,  va ser Jacob’s Room de Virginia Woolf.

Va suposar la primera presa de contacte amb l’experimentació i les noves tècniques, que desafiarien a la novel·la convencional, i va utilitzar per primer cop el flux de consciencia.  L’obra denuncia els estralls de la Primera Guerra Mundial sobre la joventut que la va patir. És, a la vegada, una novel·la de context històric i un desafiament a la novel·la convencional en el seu estil quasi poètic.

La novel·la està estretament relacionada amb els arguments polítics exposats en el seu assaig Tres guinees i estableix una connexió entre la imposició d’una rígida lògica, l’odre i les divisions i jerarquies, amb la guerra imperialista que havia fet estralls en les generacions més joves. Tècnicament és molt innovadora. Hi ha poc argument, i les convencionals transicions entre uns personatges i altres, i entre espais, queden  anul·lades  pel seu estil impressionista.

Deixa un comentari